Who's Famous !

Sunday, June 26, 2011

What u want, hypocritos ??



What a liar, u know, u r such a hypocrite. What is wrong with u nyway ?? Its my life. Can u just shut ur mouth ???? Saying those were bullshit things that I've ever heard from u. I know who I am. Who r u to judge me ? Am I ur 'friend' ? Dush2 ! Hey, I only listen to certain people, meaning that people that I believe, people that I love, people that I close to, people that are good enough or people with matured thinking. Not like u, a childish thinking i think..hahaha..



To be honest, ur action by saying those things were so immatured ! Do u think I care what u were saying about me ?? Okay, I do care lil bit but I feel like laughing. Seriously, dude ! U r making jokes, because u r such a HYPOCRITE...losseerrr..

What do u do to me ? Have u limit your restriction ? I DONT THINK SO !!! U r not even a good person, as far as I concern. Knowing u is the stupidest thing I've ever done. Luckily, I have real friends who r there to support me. Thanks frens :)People, this person thought that I bla bla bla.. n do it something to them !! And trying to spread the un-truth news. Hey mangkuk, u go and find another person la utk puaskn hati hanggg, Get it ? Why do these kind of people always trying to dig my mistakes ??? Pathetic. Hmmmmmmmm… 

Eh, wait a minute ! Why do I need to explain ? Who r u ? U are nothing to me. Yes, nothing !
So, why do you bother to say those things about me ? Is it because I dint **** u ??? Hey, common la.. Now, that is the problem. When u don’t **** someone, they tend to talk bad things about u. Ahhhhh….wateverrrrrrr….

p/s : I know this thing will happen. So, i will remove u from my fren list ! TQ ! Hmmmmmmm… 

Wednesday, June 22, 2011

lame nye aku menghilang..

Assalamualaikum semua..
Lama nye tak meng-update blog ni.. Bukan ape, malas sebenarnye.. :)

Hmmm.. Dalam dua bulan ni.. May and June.. Banyak perkara SEDIH dan HAPPY berlaku dalam hidup aku.. Yang pertama.. Elok 2 3 ari lepas abes je exam, aku pulang ke kedah.. Terus pergi cek kat doctor, just untuk tau apa sebenarnye penyakit yang berlaku kat aku ni.. Hmmm.. guess what ? Syyhhh.. Tak payah la taw kan, masa aku dengar doctor cakap tu.. Aku 50 50 je la nak hepy ke nak sedih ke.. Tapi kalo dh taw kite ni berpenyakit tak kan la nak hepy plak kan.. Hmm... Tak pelah, doctor cakap semua penyakit ada ubat nye kan.. So.. hati ni gumbira la sikit.. So... Kena makan ubat ! Aku ni degil sikit nak makan ubat weiii... ngeee..

Kesedihan yang kedua plak... Pasal kucing aku.. Aku dah penah buat entry pasal die dulu..huhu.. Lepas seminggu aku balik, aku tengok si Comel aku tak nak makan, bagi ikan pon die tak nak.. Dekat 5 6 hari jugak la comel tak makan.. Masa aku usap2 kepala and badan comel, aku dah rasa something lain macam.. Kepala and badan comel dah keras. Hm, mayb kucing pon ada tanda2 40 ke berapa hari ntah kan sebelom kematian..huhu.. Memang lain sangat masa aku pegang comel tu..

Pastu hari penentuan nya sudah tiba, iaitu hari Ahad 19/06/2011.. Dua hari sebelum tarikh ni, aku tengok die dah makan ikan, tapi die muntah semula..huhu.. Telinga comel sejuk sangat. So, dalam pukul 1 tgh hari tu, aku kluar untuk bagi comel ikan, aku panggil and die jawab taw, miaw, miaw.. tapi ape yang aku perasan, comel dah tak boleh bangun untuk datang kat aku (dia dalam cage yang agak besar) comel cuba untuk bangun 3 kali kot, tapi asyik jatuh je..hmm.. Ntah kenapa masa tu aku langsung tak bukak pintu cage comel untuk bagi ikan or usap2 dia. Aku panggil2 je n then terus masuk dalam rumah je.. Aku menyesal sangat2 !!!!

Pastu aku dah tak tengok comel sampai la pukul 5, mak aku yang keluar tengok comel, n mak cakap comel dah tenat.. Aku terus keluar tengok, Ya Allah comel dah terbaring lesu dan sedang berhadapan dengan malaikat maut. Comel baring je masa tu, mata comel aku tak taw plak terbukak ke tertutup, sebab comel kan dah memang tak ada mata. (buta). Mak aku minta aku usap2 comel n minta maaf kat die n minta doa kat Allah supaya cepat2 ambil comel, jangan biar comel terseksa macam tu. Sambil usap2 tu memang la aku menangis teresak-esak.. Aku tunggu sampai la pukul 5.50 petang,akhirnya comel pergi..... aku tengok air kencing dia meleleh Ya Allah masa nyawa last dia tu.. Begitu dasyat nye la saat2 nyawa nak kuar dari tubuh sesuatu mahkluk itu. Tapi aku tengok comel tenang sangat masa tu.. Yela, kucing mana ada dosa kan ?? Akhirnya comel pergiiiii.. sedih sangat2.. Tapi aku bersyukur, Allah amek comel masa aku ada, boleh la aku tengok untuk kali terakhir kan.. aku penah berdoa satu ketika dulu, dan Allah dah makbulkn doa aku.

Hmm..aku tak taw apa masalah yang dihidapi comel ni. Tapi yang aku perasan die punya 'telur' bernanah n berdarah.. Mayb dah lama terkurung n batin terseksa kot..huhu.. Yela, selama dia buta memang my dad tak pernah lepaskan dia takot terlanggar dek kete ke ape ke kan..huhu.. Oh ye, mesti korg tertny2 kenapa tak bawak pegi veterinar kan ? huhu.. Almaklum lah, kat sungai petani ni tak dek nye klinik haiwan, semua dah tutup. Bankrup kot ! Nak bwak pegi Alor Setar tapi takot comel terseksa duduk dalam kete lama2 kan..huhu.. Maafkan akk comel.. :(
Sebelum nak tanam comel tu, aku cium2 pipi comel untuk terakhir kali nye.. meleleh lagi air mata masa tu. :(
Aku sayang sangat2 kat comel, dah lebih 4 tahun dah bela dia..
Hmm..tak boleh plak nak upload gambar comel disebabkan intrnet yang slowww...huhu..


p/s : terima kasih comey sbb tggu akk, n pegi time akk ada.. i gonnnaa misz u comey... T_______T



Friday, May 6, 2011

Aku Diuji Lagi.. :(

Ya Allah.. Dugaan apa lagi yang engkau berikan pada ku Ya Allah.. Aku betul-betul tak kuat nak hadapi semua ni Ya Allah.. :(




Wednesday, April 27, 2011

~im back~

Assalamualaikum.. Huh. Harini baru terasa nak meng-update blog aku ni, blog pon dah bersawang-sawang bagai rumah HANTU dah. huhu.. Semua ni sebab aku malas, malas nak menaip, malas nak share apa2, aku lagi suka baca blog org, tp blog aku ? Semua ni disebabkan kemalasan aku.. Hampeessss... :(




Sekarang aku dah start new sem, sem 6 dah. Patutnye dah last sem, tapi dengan baik hatinye unisel ni telah mewujudkan sem pendek plak dah, aduuuiiii... Lama lagi ler aku duk tempat jin bertendang ni.. Tapi kira ok la sem ni DUA subjek jerk, boleh la klo nak naik kn pointer.. hehe..

Dah la, ini saje untuk hari ni ye.. Nanti kalau rajin, aku update la blog ni lagi ye.. daaa... :)

Saturday, February 26, 2011

i am number four !

Uit Uit ! Erm, Baru balik tengok wayang ni.. huhu. Ngantuk ! Sok nak kena bangun awal pagi plak.. adeiiii... Anyway, cite ni memang best la wa cakap sama lu.. Nanti kompem ada sambungan nye.. N kompem aku tengok ! hihi.. Cite ni pasal alien gak la, lebih kurang.. ade 9 orang semua nya. Diorg ni turun ke bumi sebab lari dari dibunuh, n then diburu oleh puak ape ntah, lupaa, hehe.. no one, no two, n no three semua dah mati. soo tinggal la no 4 n da geng.. n bla bla.. nak taw tengok sendiri la ye.. bagi yang memang minat cite omputih, ha memang patut pegi tengok ye.. best ! i give 4 star la for this movie ! can i ? hehe.. :) HERO nye pon cute ! hihihi.. 

sebelum pegi, sempat lagiiiii !!

hehe.. jangan marah ha !
yeay ! dah sampai ! :)



p/s : pegi la ramai2 nengok cqite ni ye.. menarik

sadnessssss !

Assalamualaikum semua.. Aku tak tau la sejak dua menjak ni aku sedih sangat2.. hmmm.. memang orang tak nampak kan.. luar happy je, dalam.. Allah je yang taw.. Aku tak taw la kenapa susah sangat nak amek hati orang. Kita diam salah, kita banyak cakap pon salah. hmmm. manusia2.. Aku taw, aku tak sepandai orang yang buat aku sedih ni. tapi, tolong la layan aku elok2.. Ingat aku ni bodoh sangat ke. Klo nak kira result spm dulu, aku lagi tererrr kot.. huhu.. aku pon tak taw kenapa 'orang' tu layan aku macam ni, mayb aku tak sekepala ngan dia kot.. hmm.. sape nak layan kan klo asyik cerita pasalll l***** je... dah macam tak de cite lain kan.. hmmm..

Balik je rumah abang aku, dapat berita sedihhh lagii, kucing jiran sebelah rumah abang aku ni, dah mati..uwaaa... Kucing ni jiran abang aku yang bela, jiran ni cina ! Tapi baik.. Erm, Walaupon bukan aku yang bela kucing ni , tapi kucing tu selalu datang main2 ngan aku, last jumpa dia seminggu yang lalu la, sekali aku panggil, dia dah datang, pastu dah tak cakar2 aku lagi dah, siap tidoo atas riba lagi. Rupa2 nya, tu tanda yang aku tak kan jumpa dia dah pasni. Sedih sangat2.. Sayang dia sangat2, dah anggap macam kucing sendiri dah. :( tuan dia pon baik. Aku yang bukan tuan dia pon sedih kan ? Lagi laaa TUAN dia kan.. :( Alamak, terlebih emosi la plak, maklum la, pecinta kucing.. hehehe..

Sekarang ni aku dah semester 5 kat unisel ni, aku pon dalam dilema, tinggal dua sem je lagi. Pastu kena pegi practikal. Aku tak tau lagi nak pilih sekolah mana n dengan siapa. Sebab kawan-kawan aku semuanya dah ada partner. hmm.. aku belom ada lagi.. sebab satu sekolah kena ada 2 orang cikgu. Adeii.. pening kepala eden.. Harap2 boleh la practikal kat sekolah di Kedah. Tak kesah la kan klo aku sorang. :)

Itu la kan, susah beno nak amek hati orang. Asyik aku je yang jaga hati orang, orang tak jaga hati aku pon. hehe.. Tak pelah kan, aku anggap ni dugaan untuk aku dalam tahun ni.. Sedih memang sedih.. Tapi nak buat macam mana kan.. Bila dah sedih ni aku mesti cari kawan baik aku, semua aku cerita kat dia.. :) nak cerita kat bf ? hmm.. tak syok la luah problem kat dia.. lelaki susah ckit nak faham perasaan perempuan kan3 ?? tapi, kadang2 tu, jadi mangsa gak la dia..hihi.. 

Hidup kat dunia ni, kita kena banyak beringat.. Apa yang ada kat kita sekarang, tak mungkin kita akan miliki sampai bila2. huhu.. Tapi dalam banyak2 orang yang macam ni, ada jugak yang baik kan, terlebih baik ! Serius !

Bubye semua. Sory entry kali ni agak bosan sikit ! 
Jumpa lagi :)


last memory with 'belang' 20/02/11. dia tak pandang kamera plak :(
nama 'belang' ni aku yang pandai2 letak.hehe


in memory ! i gonna misz u !!!! :(
I WILL TRY TO MAKE MY SELF HAPPY AFTER THIS !

~~ kini aku bebas ~~

Alhamdulillah.. Projek, presentation semua dah settle, pasni tinggal oral test je, speaking test.. Kira nye leh gak la nak rilek dari sebelum ni kan. Sebelum ni, tido pon tak cukup, makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah. hehe.. Projek yang agak beso dalam sem ni pon dah settle.. Yeaayyy.. Sangat2 best.. Apa yang membuatkan aku jadi tak keruan selama ni banyak sangat weiii.. huhu..

ni ha, RPH untuk seminggu, nampak mcm sehelai kan tu ? haisy ! tak2.. bnyk helai tu ha. berjaya submit jgk akhirnya.. ;)
BBM yg x seberapa, maklum la org tak kreatif :(
Alhamdulillah semua dah submit, assignment semua dah settle !!! 
Aritu 24/02 ada projek sains anjuran pelajar cos2 aku ni.. Best sangat, sebab ramai budak2 tadika yang datang, comel2 belaka wa cakap luuuu... geram ouh tengok comel2 ni !! :)
Walaupon penat, setup dewan la, beli barang la, tapi penat tu hilang lepas tengok budak2 yang comel tu. hihihi.. 

welcome to our booth ! :)

with sofea ! comel kan dia ? geraaammmmmm..

Ni jela gambo2 nye, malas nak mengupload.. hihihi.. jumpa lagi.. :)

p/s : apa yang kita buat, tak semestinya semua orang akan puas hati right ? duk diam pon salah, ermm, kalau cakap pon orang tak layan, tak guna jugak kan cakap ? so, tak payah la nak berlagak, bangga or sebagainya ! terima kasih ! :) malam ni nak gi tengok wayang.. yeeaayy !

Wednesday, February 16, 2011

~my 21st birthday~

Moh ler kita tengok gambo birthday aku ye.. Sikit je, tak banyak pon. Almaklum ler, gambo express kan, malam2 plak tu. Faham2 ler ye, dengan baju tido bagaiiii.. Atas tutup bawah bukak. upppss... hihi.. cexy plak kan.. ;) Muka pon serabut ! huhu 
-
-
-
ni la kek birthday aku dari aira ngn put ! cantik kan ?
thanks korang ! ;)



Serius aku tak taw apa2 wei.. Diorang saje je nak terkejutkan aku ! cisss ! ;) konon2 gini la dialog antara aira ngan puteri  sebelum semua ni terjadi. Masa ni kitorang tengah buat kerja same2 !

Aira : wei put, jom ikut aku masuk bilik jap ! ade hal aku nak bincang ngan ko ! (huh konon~~) ;)
Puteri : Ha apehal ko ni ?


So... dua2 'master plan' ni pon masuk la dalam bilik, siap tutup pintu lagi tuh. Tak guna tol. hahaha.. Dari luar bilik aku dengar diorg terkekek2 gelak dalam bilik tu ha, aku ingat aira nak suro put call or buat something coz 15 Feb birthday 'ehem-ehem' put jugak. hihi.. so, sama la ngan aku kan.. Tengok2 lain plak yang jadi !!!!!!     

-
-
-
aira keluar bilik sambil pegang kek ni n sambil nyanyi 'hepy birthday to you, hepy birthday to you'

Ya Allah ! Sumpah terkejut wei ! 
Sejak duk hostel, ni la first time kawan2 buat aku macam ni.huhu. Terharu gila ouh. So, dengan pantas nye la air mata gadis aku mengalir.. :( huhu.. Sedih..
Pastu boleh plak, diorang ulang nyanyi sampai tiga kali sebab nak rakam video je ! hampesss.. Aku dah la sedih gila time tu.
Adoiii.. Malu weiiii...
-
-

ha ni diaaaa 'master plan' yang sangat jahat tuh ! hihi.. tengok ni, dengan pakai baju tidooo lagi.huuu
So, lepas nyanyi2, lepas tiup2 lilin bagaii.. Dah lapo da ni, apa lagiii, time untuk kerjakan kek la plak kan !!!!
-
-

ok fine ! dah tinggal separuh. hihi.. sedap wei kek ni. sumpah tak tipu !
sedap, sedap, sedap.... nak tengok bukti ke sedap ke tak sedap ??? nak ? 
-
-
-
-
jeng-jeng
-
-
ni ha ! settllleeeeee, licinnnnnn.. ngeeee ;p
hehe.. maka dengan rasminya aku dah pon berumur 21 tahun.. Alhamdulillah. huhu. Dah boleh daftar mengundi dah. Erm, nak  mengundi ke tak eh ?? ;p nak buat parti sendiri la. boleh ? hihi
-
-
-

Yeay ! saya dah 21 tahun, dan saya tak malu bagitaw umur saya. huhu.
muka serabut dengan baju tidoo POOH tak macam umo 21. hahaha..

-
-
-
-
-
-
behind the scenes.. 
-
-

kami berkongsi sedih dan gembira ! tension sama2. gler2 sama2. hihi. terima kasih banyak2 to aira, puteri, syai, dyra n kila. TQ soooo much to all of u ! mmuuuaahhhhh.. <3 <3
p/s : bila nak celebrate dengan family n ehem2 ni ???? huhuhu..

Monday, February 14, 2011

~birthday~

Alhamdulillah ! Tepat 15 Februari 2011 bersamaan 12 Rabiulawal 1432H ! Aku dipanjangkan umur dan kini sudah berusia 21 tahun.Syukur Alhamdulillah. Kali ni birthday aku jatuh pada hari Selasa dan bersamaan dengan Hari Keputeraan Junjungan Besar kita, Nabi Muhammad S.W.T. Alhamdulillah. Kali ni jugak first time aku sambut birthday kat HOSTEL :(. Biasanya birthday aku jatuh bila ada cuti2 panjang. So, memang kat rumah la. Tapiiiii.. kali ni... terpaksa la kat hostel. Sedih, sedih jugak.. Mak ayah xdaa kat sini..huhuhu.. Tapi, aku ada kawan2 yang celebrate my birthday kat sini. Aku xtaw sape punya idea !!! Aira or puteri ! Terima kasih banyak3.. Selama aku study kat unisel ni, x penah lagi la orang sambut birthday aku sampai macam ni. Terharu sangat2 !!! Sampai aku nangis weiii.. Jahat korang !!

Sedap sangat KEK tu.. Terima kasih banyak3.. Aku x kan lupa sampai bila2 wei.. Hmmmm.. Klo nak tengok gambar kitorang, tunggu next entry la ek.. Mata dah mengantuk ni. Baru settle buat kejeee..huhu..

DOA untuk diri aku sendiri, aku harap aku boleh jadi anak yang terbaik untuk mak ayah aku, keluarga aku...
dan boleh jadi kawan yang baik pada kawan2 aku. Semoga apa yang aku buat dirahmati Allah hendakNya. InsyaAllah..
X lupa juga, terima kasih banyak2 buat kawan2, sedara mara yang wish birthday aku ! Lia ngan Dyra siap buat post kat blog lgi.. TQ !!!! Love it !!! hehe.. erm, Orang first yang wish sape lagi klo bukan man-man sayeee.. ;)
Mak aku tdoo awal semalam ! :( xpe mak.. adik sayang mak jgk ! hihi..

p/s : TERIMA KASIH SEMUA !!
saya dah dewasa ke ?? boleh kawen ! ngeeee ;) 

Saturday, February 12, 2011

CONTEST SENYUM TAK NAMPAK GIGI !

Contest lagi ! Yup ! Aku join contest ni sebab di tag oleh si comel dyra ni n lg pon aku memang suka senyum tanpa nampak gigi. Tak taw nape. huhu.
So.. Gambar yang bertuah tu... jeng3.....
-
-
-
-
-
-
-
-

 

Ni la gambar yang dipertaruhkan tu. Ok la ni kan ? huhu.. Klo nak taw dengan lebih lanjut tentang contest ni boleh la klik kat sini ye kawan2.. contest...

Now, nak tag 5 kawan saya !

GOOD LUCK ! 

 

CONTEST KUCING PALING COMEL !

Yuhhuuu. Assalamualaikum semua... Nak join contest ni.. yeaayyy !! Bukak je blog, tengok2 ada si cantik ni tag aku, sape lagi klo bukan cik aisya rahim kite ni.. hehe. thanks syg ;)  Aku join contest ni sbb contest ni pasall....

Aku suka kucing.. so ape lagi kan.. join la.. contest ni dianjurkan oleh bro Apisv3. nak tengok syarat penyertaan leh je klik kat link di atas tadi. sory la lambat sangat join. ngeee.. So.. kucing yang comel lagi bertuah yang telah dipilih oleh saya adalah.......... jeng3..



yuhuhuu... ni ha kucing yang bertuah tu.. mcm sama jerk kucing aku ngn kt atas tu kan3 ? huhu.. btw, ni la kucing baru aku, nama dia 'mone'. gler2 punya nakal, mata dia macam pakai celak kan3 ? hehe..yang kat atas ni bukan 'cage' dia pon, tapi suka2 hati dia ja nak masuk. 'cage' ni hak milik comey, sekor lagi kucing aku, tapi dia dah 'buta'..huhu. tak megharapkan nak menang pon, join suka2 je. hihi.. ;)

so sekarang nak tag 3 orang yang bertuah plak la....





so.. Good Luck smua ;) 

Thursday, January 27, 2011

~kegembiraan dalam kesedihan~

Alhamdulillah.. settle satu lagi presentation !!! semalam kitorang present lagi kat kelas.. ada group yang dapat 'poem', ada yang dapat 'song'.. n group aku dapat 'nursery rhymes'.. so, kitorang dengan bangga nya memilih lagu 'old mcDonald had a farm' penah dengar kan lagu ni ? ;) semua group lakukan yang terbaik la semalam.. memang best sangat2 wa cakap sama lu wei.. markah pon tinggi jerk kite dapat kan ? hihi.. tapi, tu la dalam kegembiraan ada jugak kesedihan..... :(

dear friend.. akk xnak syai sedih2 lagi.. nak syai yg dulu.. :(

hoho.. cuba teka yang mana satu aku ? 

old mcdonald had a farm.. i e i e o..

ni group stanlia n da geng. poem yang sangat menyentuh hati... best gilak la kawan !

group k.hana pon best ! happening glerrrr.. :)

tapi.. yang aku tak boleh lupakan semalam... mesti r persembahan dari group ketua kelas kitorang.. Ujey.. poem diorang cqite pasal 'friendship'.. adeh !! dengan video n slide yang sangat2 touching.. mula2 smua ok lagi, tengok2 masing2 dah sob sob nangis..huhu.. ye r.. dengan video ade gamba kitorang, tambah plak dengan menghayati maksud poem tu.. adehhhhhhh.. sedih gla siot.. sampai kan lecterer kitorg pon nangis taw ! hehe.. sory miss farhana.. tapi ape pon group Ujey memang TERBAIK la !!!!

group ujey.. best sangat2..huhu

hmmm.... kawan-kawan, kita ada DUA sem lagi... ntah macam mana la kan klo last sem nanti.. kompem nangis gila2 punya la nanti kan3.. semalam pon nangis bagai nak rak dah.. huhuhu.. kenangan ngan korang tersangat lah banyak... pahit manis smua ada.. 

sayang korang sangat2 !!!! <3 <3


p/s : kawan adalah segala-gala nya. cewaaahhh.. ;)

Monday, January 24, 2011

Busy, Bz, Sibuk, watever....

Lama kan aku x update blog ? rase mcm nak dekat setahun dah wei.. ngeeee.. Semester 5 ? sem yang sangat2 busy, busy ke ? ha busy la sangat.. sem ni banyak kena mengajar kat depan la. adoi. lemah betul la den. ada la jugak lecturer yang komen dengan baik, n ada jugak yang.. hmmm. not good to be heard.. tapi apa pon aku terima dengan hati yang terbuka. n pasni boleh la tingkatkan prestasi lagi. ye tak ?? hampesss jeee... huhu. sem ni kena nyanyi la, buat short stories la, then, kena pegi bengkel ape ntah, 

hmm. tapi yang tak leh blah nye. assignment yang paling aku tak suka sem ni....... yang paling susah penah aku dapat sepanjang hidup aku ! yeke ? ape lagi.. mesti la rancangan pengajaran harian (RPH) alaa.. korang mesti penah tengok punya la cikgu2 kat sekolah dulu bawak buku yang agak tebal tu kan. ha tu la die.. aku kena buat benda tu lah.. susah kan ? :( lepas CNY nak kena submit dah. tapi, tak siap lagi ni.. nak buat macam mana ni weiiii ?? arrgggghhhhhhhhhhh..

tinggal lebih kurang seminggu lagi, dah nak CNY kan, my bro ajak balik kedah. tapi.. hmm... tak tau lagi weii nak ikut ke tak.. Adeh ! peluang ke-emasan ni. bukan senang aku nak dapat balik okeee.. dengar cite, membe2 smua nak balik, kompem la tinggal aku sorang kan kat hostel ? gleer ape.. tak kan la nak ikut diorang balik kot. segan aku. ee... ermm.. baik aku balik kan ? lantakkk r........ lagipun kalo dah balik, leh minta abg or kakak aku buatkan eh tolong ajar kan aku buat RPH tu coz dua2 cekgu kan.. agak2 boleh tak eh ? boleh la eh. plzz plzz.. hehe.. ;)

wahai sem LIMA.. bila la kamu nak tamat ni ? aku sangat2 tension la sem ni. macam nak pegi panjat gunung kinabalu, then jerit kuat2 kat atas puncak tu je taw.. huhu.. cepat2 la tamat ye.. aku dah tak sabar nak grad ni weeiii.. nak sambung study lagi pasni..cepat la !!! aku harap sem ni aku boleh naik kan pointer n get 3 and above lagi.. InsyaAllah i will... 

p/s : eh. aku mengeluh ke ni wei ? no no.. luah kan perasaan je okee.. hehe ;)

..The End..

Wednesday, January 19, 2011

~ we do it ~

Yeaahhhh.. !!!!! 
Dah lepas satu presentation maut ! Nursery rhymes ! Lagu untuk kanak-kanak lah wei.. ( 2 pon xtaw ka ) hihi.
Kami kena cipta 1 lagu then buat la gaya tersendiri. So. Dengan rasminya Puteri pon cipta lah lagu "A pair of baju kurung just for me" !! Lagu ni cerita pasal Eid. Dalam cerita ni ada sorang daddy. Dia ada LIMA orang anak perempuan. Sebelum tu, kitorang juga ada buat props. Saje nak bagi meriah lagi, dengan guna mercun bagai. Konon nak gantikan fire crackers lah. hoho. Jom tengok gambar-gambar kitorang ye. ;)
-
-
-
-
-
sebelum present, siapkan props dulu ye.
-
-
-
ha ni la props kami. lukis n kaler sendiri ok. cantik x ? 
 -
-
prepare dlu sebelum start da show. gaya agak gedik disitu ! hihi
 -
-
permulaan. tido dlu b4 daddy kejut. hihi. 5 siblings.
 -
-
nyanyi-nyanyi. 
 -
-
dgn daddy nabil. (baju hijau)
 -
-
happy pas present ! ;)
 -
-
yeaayyy ! kami gembira.
 -
-
5 siblings with daddy. ;p
 -
-
yeayyy ! settle !


Alhamdulillah. Semua settle, dan kami berjaya mendapat markah tertinggi di antara semua group dalam kelas. 9/10.
Sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah.
Usaha lagi untuk next presentation. Nyanyi lagi. hihi. 

















Monday, January 17, 2011

Sedar tak Apa yang tiap2 hari kite buat ??

1- Tidak mengambil sarapan pagi.
 : Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif.

2- Terlebih makan.
 : Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak.


3- Perokok.
 : Asap rokok akan mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh mengakibatkan penyakit 'Alzheimer'.


4- Penggunaan gula yang berlebihan.
 : Pengambilan gula secara berlebihan akan meng ganggu penyerapan protein dan nutrisi. Selain daripada itu, ia akan meng ganggu perkembangan otak yang sihat.


5-Pencemaran udara.
 : Otak adalah pengguna oksigen terbesar dalam badan manusia. Pencemaran udara boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan keaktifan otak.


 6- Terlebih tidur.
 : Tidur adalah bagus untuk merehatkan otak tetapi masa tidur yang panjang boleh mengakibatkan sel-sel otak kita mati.


7- Menutup muka ketika tidur. (pebret aku wei. huhu)
 : Tidur sambil menutup muka akan mengakibatkan otak menerima lebih banyak karbon dioksida berbanding oksigen dan ini akan membawa kerosakan kepada otak.


8- Membiarkan otak bekerja semasa kita berada di dalam keadaan kurang sihat.
 : Bekerja semasa anda kurang sihat boleh mengurangkan keberkesanan otak dan juga membawa kerosakan kepada sel-sel otak.


9- Kurang berimaginasi.
 : Berfikir adalah satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnya berimaginasi boleh menyebabkan tahap kecerdasan/keaktifan otak menurun.


10- Jarang berfikir
 : Jarang berfikir akan menyebabkan otak kita kurang aktif. Oleh itu, perbincangan yang membina boleh menambah keberkesanan kecerdasan otak kita.


Sesungguhnya kita kenalah rajinkan sikit kepala otak kita biar jangan jadi 'biol' kan... hehehe. enjoy anyway...
   

 



Bengang, Bangang, Huh !

Semalam pas abes kelas, ketua kelas kitorang bagitaw yang hari sabtu 22 Jan ni ada seminar keibubapaan apo kobondo ntah. Haisy ! Bayaran RM40, WAJIB !!! Huh !!! What the ???? Dah la ganggu ujung minggu orang. Yang sedia maklum banyak asignment yg nak disiapkan. Hampesss betol... sah-sah la ramai gler yang mengeluh panjang sebab xde duit kan. Adoii..
Geram betul aku !!! RM40 tu dah lepas untuk seminggu makan taw x !!! huh !
Tapi, xpelah, demi ilmu... bayar je la.. cakap banyak pon x guna maa.. 

kami berlima bergedik-gedik ok..

Hari ni kami berlima, aku, ecah, syai, puteri ngan aira kuar rumah pukul 12 tgh hari dgn niat nak berlatih menyanyi dengan nabil. konon lah pukul 10 kan, tup2 masing2 terlajak tidoo dek kerana malam tadi tidoo lewat.huhu. huh. pasal asignment jgk kan. hihi.. So dah pegi awal tu, alang-alang bawak lah buku mandarin skali coz nak terus pegi kelas kan. and 4 sure lah untuk study jgk kan.. konon ;) ~~ Tapi akhirnyeeeee... Ini yang terjadi....

gedik2.. psstt.. abaikan aku yang duduk agak sopan disitu ya.

ha mula dah 2 org yg gler camera  nih ! ni kawan aku syai, putih glaa die nih taw.. cun plak tu ! ;p
ni aishah. bkn aku k, tapi die. nama kiotrg sme ok ! die ni pon comey gler gak ni. putih gak ! aku je yg hitam ckit. haha. 


ape kena ngan aku ni ? hm. 


syai ni, x sempat ready okeee.. haisy ! 

ha. ni bru ok.. thanks syai. ;) 

study mandarin kat white board. haha.. dasyat kan kitorang ? oh ye. kat atas ni aira. hehe 

muke puteri ketat je ni, sbb kitorg kacau die coz suro bergambar. haha.

kami gedik lagi. so ? hehe.

ok kami bertiga lagi.. sekarang ok lagi kan.. pasni ape terjadi ? jom tengok...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ha. masing2 dh x boleh duk diam. haha. abaikan kaki aku yang agak sopan lagi disitu k.

peace ! 


ha cukup untuk hari gedik kami ye.. tapi sebelum balik tadi, nampak plak orang duk bershooting.. ape g kan.. dah leh tengok 'live' kan.. layan la kejap kan.. 

ha ni la die. cite 'nana naruto'. yg baju yellow tu faezah elai, yg blue tu zoey. yg pink sory la, x kenal. huhu. tapi npe aku tgk faezah elai pendek je eh ?? dlm tv n majalah tinggi die. hehe.. sory to say. tapi die still cun wooo.. ntah bile nth ler nk kuar cite ni. xtaw la plak. 
 Hmm.. ok ni saje untuk kali ni... daaaa..... ;)




Friday, January 7, 2011

~aku dan sesuatu~

Jom jawab soalan :


1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
Erm, mayb, membebel, gaduh, klo trbukti brsalah, LEAVE HIM ! hihihi..

2. If you can have a dream to come true, what would it be?- Jadi billionare ! hoho.. Pastu nak bwk my parent g haji n keliling dunia sme2..Insya-Allah.. ;)

3. Whose butt would you like to kick?- Sape nak try ? ;)

4. What would you do with a billion dollars?- Buy town of LONDON, hohoho.. can i ?

5. Will you fall in love with your bestfriend?- Nope ! cos she is a girl okess.

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?- Mencintai seseorang lebih susah dari dicintai seseorang.huhuhu..betul x ?

7. How long do you intend to wait for someone you really love?- Jika dia betul cintakan aku, aku rela menunggunya hingga akhir ayat (ayat mesti power) hik hik hik..

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?- Biarkan si dia dengan labu labunya. Cari yang lain !! hoho

9. What do you pray each day for your loved one?- Aku doakan semoga mereka sihat-murah rezeki dan bahagia selalu. Insya-Allah.

10. What takes you down the fastest?- Bila x dpt sesuatu lah.. hentak2 kaki tanda protes !

11. How would you see yourself in ten years time?- Kaya, kaya & kaya.

12. What do you really want at the moment of responding to this  tag ?- Nak update blog lah apa laggii.

13. Would you rather be single and rich or married but poor?- Apadaa mestilah single dan kaya..

14. What’s the first thing you do when you wake up?- Kemas katil okesss. Wajib !

15. What’s the character must have in your partner?- Tengok sendiri lah pakwe aku..hihihi. yang penting HATI ok.. 

16. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?- Dia mesti lulus ujian tahap kesukaan mak ngn ayah aku, siapa lulus aku pilih dia, Aci tak ?

17. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
- Aku mudah memaafkan jika orang itu minta maaf, apa? lupakan?, ohhh..tak semudah itu k !!!

18. Do you prefer being single or having a relationship?- Relationship 50, Single 50. can ?

19. Would you leave your family behind just to chase your dreams?- 
Sudah pasti, pengorbanan perlu jika mahukan kejayaan. Tinggal sekejap je ok, jgn selamanya plak.

 THE END..
 
 

Thursday, January 6, 2011

MID SEMESTER BREAK !

Nampak tak ape tajuk entry kali ni ? Nampak ??
Ha.. itu makna nya aku dah start cuti.. Mid sem break yg hanya lah 1 week.. huhu. Xpe.
Maka, bermula lah episod hidup aku kat rumah.. Makan, tido, makan, tido, main game, kacau mak, kacau comey. hahaha.. Ingat kan cuti seminggu ni boleh lah rehat kejap kan.. tup-tup.. ada tugasan plak dah. huh. aku kena buat rancangan pengajaran harian (RPH) selama seminggu. adoi la.. dead2 !! pastu after cuti,  ada killer test woiii... MANDARIN.. ahhh.. sudah..

ni lah buku and latihan 4 mandarin subject :(
Xpe aishah, u can do it punya lah.. maka dengan ini cuti ni aku duk terperap dalam rumah je la eh ? huh.
ada aku kesah !!! keluar je, lantak r..hihihihi.. Cuti seminggu ni aku nak luangkan masa sepenuhnya, 24 hours, 7 days a week with my lovely family okess.. Sebab dekat-dekat bulan 4 baru nak balik pulak. So, kena la lepas kan rindu puas-puas kan. Hmmmm.. Nak keluar pon, nak keluar ngan sape, smua kawan-kawan tak cuti. adehh.. sungguh malang nasib ku.

nah ! muka marah sbb pas cuti ada test ! marah ke mcm neh ? ngee  
Ape-ape pon aku kena study jugak kan, dah memang ni la keje aku. hihi.. Kawan-kawan ku, syai, ecah, puteri n aira good luck ye.. nanti klo boleh pssst pssstt la ek.. kuikuikui.. G00d LucK and happy holiday ! ;)